2014 og nye forsetter

«Oppdaget» at det var over 1 år siden forrige innlegg. Slik kan det ikke fortsette så jeg får ta meg på tak og blogge litt.
Siden sist har Guinness blitt 1 år eldre og er enda nærmere en godkjenning. Vani er fortsatt sprek, hun går nå fast på kortison og det har snudd oppned på hennes hverdag. Kløen er helt borte og hun kan endelig få hvilt ordentlig uten å bli plaget med at hun stadig vekk måtte klø seg.  Så Vani har det godt og hun er med oss på lange fotturer, hun har god kondisjon.
Jeg har brukt lang tid, ca 1 år på å lære inn bringkoppelmelding på Guinness. Grunnen til at det har tatt så lang tid er at jeg når jeg fikk Guinness bestemte meg for å gå for klikkertrening, altså frivillige adferder. Kurs skulle/kunne jeg ikke ta (koster penger), men jeg plaget treningskamerater som kunne denne måte å trene og tenke på. Melding ble baklengskjedet og hun kan i skrivende stund melde på liggende, sittende og stående figuranter. Det neste er generalisering av figuranter og melding på gjenstander, det siste har puslet litt med på egen hånd.
Nå tar vi pause fra meldingstrening og fokuserer på spor. Denne gang kom min erfaring til nytte og Guinness lærte tidlig at spor finnes på alle typer underlag, ikke bare i skogen. Nå har hun prøvd seg på langspor og det fungerte bra, så neste er liggetid og mer fokus på gjenstander. Guinness vil helst spore hun, ikke markere ting i sporet, men vi jobber på og det er nok noe hun må trenes på hele livet.
Det tror jeg vi kommer til å fikse 🙂
Til sommeren har vi meldt oss på klicker-camp på Finnskogen hvor vi får 2 dager spor, 1 dag lek og 2 dager rundering. Det trur jeg blir moro 🙂

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 svar til 2014 og nye forsetter

  1. Kristin sier:

    Det blir så bra med klikkercamp! Misunnelig!

  2. Tone sier:

    Så flinke dere er! Det nærmer seg godkjenning da? I år?
    Gleder meg også til Clicker-campen på Finnskogen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s